2020 Yılı İtibariyle PMI Sertifika Sayıları

Proje yönetimi ile ilgili konuların her geçen gün önem kazandığı bir yılı geride bıraktık. Yan yana çalışmaya alışık olduğumuz projelerimiz, sanal ekiplerle birlikte gerçekleştirilmeye ve uzaktan yönetime adapte olarak devam ettiler. 2020 yılı ardında bir çok zorlukla anılacak şekilde tamamlandı.

2020 yılında PMI tarafında ise bir çok yenilikle ilgili duyurular aldık. Hem yeni PMBOK için hazırlıklar hem sınav ile ilgili değişiklik haberleri bizleri acil bir şekilde hedeflerimizi güncellemeye ve yıl bitmeden sertifikalarımızı almaya yönlendirdi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl sonu ile birlikte PMI Sertifika sayıları ile ilgi verileri derledim.

Öncelikle verilerin yıl içinde düzenlenmesi sebebiyle yıllar bazında örtüşmediğini belirtmek gerekiyor. Özellikle adres alanında farklılıklar ve değişiklikler söz konusu olabiliyor. Bu sebeple bu verilerin 4 Ocak 2021 itibariyle PMI web sitesinden Türkiye filtresi ile arama yapılarak alındığını özellikle belirtmek istiyorum.

2019 sonundaki yazımda, sınav değişikliği sebebiyle 2020’de ciddi bir artış olacağını düşündüğümü belirtmiştim. 2020’ye dönüp bakıldığında tüm yılların rekoru kırıldı ve ülkemizdeki toplam sertifika sayısı 3.760 oldu.

Türkiye’de PMI tarafından verilen sertifika sahibi kişi sayıları;

Türkiye için sertifika bazında durum;

2020 yılında;

9 CAPM, 1 PgMP, 23 PMI-ACP, 2 PMI-PBA, 1 PMI-SP ve 826 PMP sertifikası alındı.

2020 yılı için Türkiye’de en çok sertifika sahibi şehirler

Geçen yıl olduğu gibi 2020 yılında da İstanbul ve Ankara önde gidiyor.

Peki hangi aylarda daha çok sınava girdik?

Sınav değişiklik ile ilgili haberin etkisinin en açık görüldüğü tablo bu sanırım, 381 sertifika Aralık ayında alındı.

Sınava hazırlanan tüm arkadaşlarıma ve meslektaşlarıma güzel bir yıl diliyorum. Umarım 2021 hepimiz için güzellikler getirir.

Kategoriler: Genel Etiketler: , ,